FILMOVÁ NADACE je zřízena především za účelem podpory scenáristické přípravy české hrané filmové tvorby. Dále se nadace zabývá hledáním cest k realizaci podpořených scénářů a podporou vzdělávání v oblasti české audiovizuální tvorby.

Zakladateli nadace jsou Barrandov Studio a energetická skupina innogy, hlavním mediálním partnerem je Česká televize.

Za účelem podpory tvůrčích osobností v oblasti scenáristické přípravy české audiovizuální tvorby vyhlašuje nadace 1x ročně vždy k 28. únoru každého kalendářního roku výzvu pro podávání žádostí o poskytnutí nadačního příspěvku v kategorii literární příprava celovečerních hraných filmů – dosud nerealizovaný scénář.

Podrobnější podmínky a formuláře jsou k dispozici v sekci Informace pro žadatele. Do výběrového řízení jsou přijímány pouze projekty splňující všechny podmínky FILMOVÉ NADACE. Nadační příspěvky jsou přidělovány na základě hodnocení výboru nezávislých odborníků. S autory nejlepších scénářů uzavírá nadace smlouvu  o poskytnutí nadačního příspěvku.

ŠARLATÁN
 – premiéra 20. srpna a v Kině na hranici.....více

Výzva 2021
 – podmínky a formuláře již zveřejněny.....více