FILMOVÁ NADACE je zřízena především za účelem podpory scenáristické přípravy české hrané filmové tvorby. Dále se nadace zabývá hledáním cest k realizaci podpořených scénářů a podporou vzdělávání v oblasti české audiovizuální tvorby.

Zakladateli nadace jsou Barrandov Studio a energetická skupina innogy, hlavním mediálním partnerem je Česká televize.

Za účelem podpory tvůrčích osobností v oblasti scenáristické přípravy české audiovizální tvorby vyhlašuje nadace 1x ročně vždy k 28. únoru každého kalendářního roku uzávěrku pro podávání žádostí o poskytnutí nadačního příspěvku v kategorii literární příprava celovečerních hraných filmů – dosud nerealizovaný scénář.

Podrobnější podmínky a formuláře jsou k dispozici v sekci Informace o pro žadatele. Do výběrového řízení jsou přijímány pouze projekty splňující všechny podmínky FILMOVÉ NADACE. Nadační příspěvky jsou přidělovány na základě hodnocení výboru nezávislých odborníků. S autory nejlepších scénářů uzavírá nadace smlouvu  o poskytnutí nadačního příspěvku.

Video a fotografie
 z vyhlášení vítězů na tiskové konferenci 1.7.2019.....více