HLAVA - RUCE - SRDCE    premiéra  18. 11. 2010
Profil filmu
hrs_01.jpghrs_10.jpghrs_16.jpg
Scénář filmu autora Davida Jařaba byl podpořen filmovou nadací v roce 2006 částkou 100 000 Kč. Tisková zpráva o vyhlášení výsledků a informace o autorech a podpořených dílech je k dispozici na stránkách nadace v sekci Tiskové centrum. Autor se stal zároveň režisérem filmu.

Producentem filmu se stala společnost CINEART TV Prague v čele s producentem Viktorem Schwarzem, koproducenty byly Česká televize, Lampa Film Production, Achtung4K a art&illusion. Film vznikl za podpory Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie. Partnerem filmu je RWE.

Obsah filmu
Film o lásce bez lásky, o válce bez války a magii bez kouzel.

Rok 1914. Plukovník von Haukwitz (Jiří Schmitzer) zahyne za záhadných okolností při okultní seanci. Jeho snoubenka, herečka Klára Knabelová (Viktorie Čermáková), při vyšetřování zjistí, že tělu byly po smrti odňaty hlava, ruce a srdce.

Při hledání odpovědí na tuto záhadu naráží na nejbližší plukovníkovu osobu - poručíka Heinricha Rotha (Roman Zach) a osud je spojí dohromady. Vojenský vyšetřovatel Karel Vrana (Martin Finger) se snaží Kláru přimět ke spolupráci právě proti Rothovi a okultním kruhům v armádních řadách. Klára odmítne, ale vyjádří Vranovi podporu jeho cíli najít odcizené části plukovníkova těla.

Výběr z článků
17. 2. 2015
freshtime.cz - Partnerem Českého lva je RWE

11. 4. 2014