Za účelem podpory tvůrčích osobností v oblasti literární přípravy české audiovizuální tvorby formou poskytnutí nadačnícho příspěvku organizuje nadace scenáristické soutěže, do kterých lze přihlásit literární díla – tzn. scénáře v kategorii literární příprava celovečerních hraných filmů – dosud nerealizovaný scénář.

Termín ukončení příjmu žádostí je vždy k 28. únoru každého kalendářního roku, soutěž se koná 1x ročně. Výsledky jsou vyhlašovány v době konání Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Soutěžní scénáře je možné přihlásit do Hlavní kategorie (A) či do kategorie Hvězda zítřka (B) pro autory do 33 let, kteří dosud nemají realizovaný žádný scénář celovečerního hraného filmu. Podmínky soutěže a formuláře žádosti pro uzávěrku soutěže k 28. 2. 2021 naleznete níže.

Dovolujeme si žadatele upozornit, že s jedním scénářem lze soutěžit pouze jednou, a to i v případě, že od předchozí účasti bylo dílo zásadně přepracováno nebo přejmenováno.

Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků pro rok 2021:

ve formátu pdf

Formuláře žádosti pro rok 2021:

A pro Hlavní kategorii (ve formátu Word)

A pro Hlavní kategorii (ve formátu pdf)

B pro kategorii Hvězda zítřka (ve formátu Word)

B pro kategorii Hvězda zítřka (ve formátu pdf)

V případě dotazů nás kontaktujte na mailu: info@filmovanadace.cz.

Úspěšný rok 2020
 nové snímky.....více

Tichý společník
 od 1. října v kinech.....více