Za účelem podpory tvůrčích osobností v oblasti literární přípravy české audiovizální tvorby formou poskytnutí nadačnícho příspěvku organizuje nadace scenáristické soutěže, do kterých lze přihlásit literární díla - tzn. scénáře v kategorii literární příprava celovečerních hraných filmů - dosud nerealizovaný scénář.

Termín ukončení příjmu žádostí je vždy k 28. únoru každého kalendářního roku, soutěž se koná 1x ročně. Výsledky jsou vyhlašovány přelomu června a července na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Soutěžní scénáře je možné aktuálně přihlásit do Hlavní kategorie (A) či do kategorie Hvězda zítřka (B) pro autory do 33 let, kteří dosud nemají realizovaný žádný scénář celovečerního hraného filmu. Podmínky soutěže a formuláře žádosti pro uzávěrku soutěže k 28. 2. 2020 naleznete níže.

Dovolujeme si žadatele upozornit, že podle aktualizovaných Pravidel pro poskytování nadačních příspěvků lze s jedním dílem soutěžit pouze jednou, a to i v případě, že od předchozí účasti bylo dílo zásadně přepracováno nebo přejmenováno.

Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků pro rok 2020:

ve formátu pdf

Formuláře žádosti pro rok 2020:

A pro Hlavní kategorii (ve formátu Word)

A pro Hlavní kategorii (ve formátu pdf)

B pro kategorii Hvězda zítřka (ve formátu Word)

B pro kategorii Hvězda zítřka (ve formátu pdf)

V případě dotazů nás kontaktujte na mailu: info@filmovanadace.cz.

Změna v pravidlech
 – dílo lze do soutěže přihlásit pouze 1x.....více