V této sekci naleznete seznam již natočených nebo právě natáčených filmů, jejichž scénáře nebo náměty byly podpořeny Filmovou nadací RWE & Barrandov Studio. V jednotlivých záložkách této sekce uvádíme podrobnosti o každém filmu jako je obsah, obsazení, tvůrci, články a tiskové zprávy, fotografie, videa, plakát, související internetové stránky aj.

Od návštěvníků našeho webu uvítáme i podněty k doplnění údajů, kdykoliv nás můžete kontaktovat. např. formou emailu.

Kobry a Užovkyzahájeno natáčení  0. 0. 2015

Scénář filmu autora Jaroslava Žváčka (1989) byl podpořen filmovou nadací v roce 2011 částkou 90 000 Kč. Jaroslav Žváček je držitelem literární ceny Filipa Venclíka, ceny DILIA pro objev roku v soutěži Magnesia Litera 2013 za knihu Lístek na cestu z pekla (Paseka, 2012). Producentem filmu je společnost OFFSIDE MEN v čele s režisérem filmu Janem Prušinovským a Ondřejem Zimou, koproducentem je Česká televize. Premiéra je plánována na březen 2015.

Nepravděpodobná romancepremiéra  7. 11. 2013

Námět Ivana Vojnára Nepravděpodobná romance byl podpořen filmovou nadací v roce 2007 částkou 50 000 Kč. Ivan Vojnár je i režisérem filmu.  Natáčení bylo zahájeno v létě 2012, v kinech je film uváděn od 7. listopadu 2013.

Lehká jako dechpremiéra  12. 10. 2012

Scénář Anny Kühnové (Mikulkové) Lehká jako dech byl podpořen filmovou nadací v roce 2007 částkou 100 000 Kč. Filmu se ujal jako režisér Vít Olmer, který jej natočil pro Českou televizi. Poprvé byl film uveden na 44. dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana v Ostrově nad Ohří dne 12. 10. 2012, kde získal ocenění Křišťálový šaton a Zlatého dudka. V ČT byl film uveden 23. června 2013.

Poupatapremiéra  14. 12. 2011

Scénář filmu autora Zdeňka Jiráského byl podpořen filmovou nadací v roce 2008 částkou 130 000 Kč. Autor se stal zároveň režisérem filmu, producentem byla společnost CINEART TV Prague, hlavním koproducentem Česká televize.

Film byl oceněn dvěma cenami české filmové kritiky 2011, cenou Asociace českých kameramanů 2011 a vyhlášen nejlepším českým filmem roku 2011 v soutěži Českých lvů, kde získal i další 3 ceny. Další ocenění a účast na festivalech viz profil filmu.

HLAVA - RUCE - SRDCEpremiéra  18. 11. 2010

Scénář autora Davida Jařaba byl podpořen filmovou nadací v roce 2006 částkou 100 000 Kč. Autor se stal zároveň režisérem filmu, producentem byla společnost CINEART TV Prague, hlavním koproducentem Česká televize. Partnerem filmu je RWE Transgas.

Film byl nominován na 2 ceny Českého lva 2010, na festivalu v Moskvě "2-in-1" v říjnu 2011 získal cenu za nejlepší kameru a dále zvítězil na festivalu FANTASPOA v brazilském Porto Alegre v květnu 2012.

Ceska televizePravo
RWE a.s.