Tiskové zprávyAktuality
Tiskové zprávy   2021

méně

Partneři FILMOVÉ NADACE podporují českou kinematografii

Hlavní náplní aktuální sezony partnerů FILMOVÉ NADACE, kterými jsou Česká televize, innogy a Barrandov Studio, je intenzivní spolupráce při rozvoji české filmové tvorby, aktivity ve filmařském oboru a rovněž podpora talentovaných scenáristů.

Přehled partnerské spolupráce při realizaci nových snímků podle nadací podpořených scénářů:

Tichý společník – tragikomedie Pavla Göbla z moravského venkova, jehož scénář získal ocenění nadace v roce 2008. Film se divákům v premiéře představil v červnu 2021. Koproducentem je Česká televize.

Kryštof – historické drama z poúnorového Československa v režii Zdeňka Jiráského, oceněné v roce 2016. Snímek by měl být uveden do kin v říjnu 2021. Koproducenty jsou Česká televize a Barrandov Studio.

Il Boemo – autobiografický snímek popisující životní osudy hudebního skladatele Josefa Myslivečka podle scénáře Petra Václava, jenž byl oceněn nadací v roce 2011 a 2014. Do kin by měl film vstoupit v prosinci 2021. Koprodukčně snímek podpořila Česká televize.

Společné snímky bez oceněného scénáře FILMOVOU NADACÍ:

Prvok, Šampón, Tečka a Karel – snímek v režii a podle scénáře Patrika Hartla nahlíží do života čtyř přátel, kteří se dvacet let po maturitě zamýšlejí nad tím, jestli žijí tak, jak chtěli, když jim bylo osmnáct. Film mohli diváci v premiéře zhlédnout v červenci 2021. Koproducenty jsou Česká televize a innogy.

Zátopek – autobiografický příběh jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze Emila Zátopka, se na plátnech kin představí v srpnu 2021. Režisérem je David Ondříček. Film, který slavnostně zahájil letošní ročník karlovarského festivalu, koprodukčně podpořily Česká televize, Barrandov Studio a innogy.

Cesta domů – třetí a poslední díl lesní trilogie Tomáše Vorla o rodině žijící na samotě v hájence. Snímek by měl být uveden do kin v září 2021. Koproducenty se staly Česká televize a innogy.

Myši patří do nebe – animovaný film v režii Jana Bubeníčka a Denisy Grimmové podle knižní předlohy Ivy Procházkové, který s lehkostí a hravostí přibližuje prostřednictvím postav myšky a lišáka závažné téma smrti. Po uvedení v programu letošního karlovarského festivalu je start tuzemské kinodistribuce naplánován na říjen 2021. Koproducenty jsou Česká televize a Barrandov Studio.

Stínohra – kriminální drama v režii Petera Bebjaka o pocitu viny, ale také o vydání se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. S premiérou se počítá v říjnu 2021. Koprodukčně se na filmu podílely innogy a Česká televize.

Přehled partnerské spolupráce na předních akcích a aktivitách ve filmařském oboru (kromě FILMOVÉ NADACE):

Podpora FAMU – mladé talenty FAMU podporuje Česká televize a innogy každoročním příspěvkem do systému tzv. vnitřního grantu. Barrandov Studio již několik let podporuje studenty FAMU výraznou slevou na služby kostýmního a rekvizitního fundusu.

Ceny české filmové kritiky – hlavními partnery při udělování cen Sdružení českých filmových kritiků jsou Česká televize a innogy.

Cena Český lev – innogy je hlavním partnerem předávání výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, hlavním mediálním partnerem je Česká televize.

Asociace českých kameramanů – Barrandov Studio a Česká televize jsou tradičními partnery předávání cen Asociace českých kameramanů.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary – innogy dodává energii festivalu spolehlivě již celé čtvrt století. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize a partnerem aktivit pro profesionály je dlouhodobě Barrandov Studio.

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival – Barrandov Studio je hlavním partnerem sekce Film Industry a významným spoluautorem doprovodného programu pro veřejnost. Česká televize je generálním mediálním partnerem.

Všichni partneři FILMOVÉ NADACE díky svému kreditu významných českých firem a institucí důstojně reprezentují českou filmovou a televizní tvorbu na předních akcích také v zahraničí.

Kontakt:

FILMOVÁ NADACE, Michal Dolana, M +420 737 411 339, mdolana@ddem.cz

Ceska televizePravo

KRYŠTOF
 je šestnáctým realizovaným scénářem nadace.....více

Soutěž pro rok 2022
 je otevřena.....více

Rozhovory s vítězi
 letošního ročníku soutěže.....více

Co o nás napsali
 – výběr z článků, videí a rozhovorů.....více