Tiskové zprávyAktuality
Tiskové zprávy   2010

méně

Dvoudenní dramaturgický workshop miniMIDPOINT na FAMUfestu

Během letošního FAMUfestu uspořádá FAMU ve spolupráci s MEDIA Desk Česká republika a Filmovou nadací RWE & Barrandov Studio dvoudenní workshop miniMIDPOINT zaměřený na dramaturgii a vývoj scénářů. Akce se bude konat v prostorách FAMU ve dnech 11. - 12. listopadu 2010.

MiniMIDPOINT nabídne dramaturgii celkem devíti projektům; šest bude vybráno z oceněných děl Filmové nadace RWE & Barrandov Studio a tři vzejdou z každoroční soutěže o nejlepší nerealizovaný scénář, do které se hlásí studenti a studentky FAMU.

Jako lektoři se budou na miniMIDPOINTu podílet: Alena Müllerová (dramaturgyně a scenáristka, šéfdramaturgyně Centra vzdělávacích pořadů v České televizi), Jan Fleischer (scenárista a dramaturg, bývalý pedagog britské filmové školy v Beaconsfieldu) a Ivo Trajkov (režisér, scenárista a pedagog FAMU).

Součástí workshopu bude i veřejná master class na téma praktická dramaturgie, kterou povedou Pavel Jech, děkan FAMU, dramaturg a pedagog a Jan Fleischer, renomovaný dramaturg, který se podílel mj. na scénářích Stephena Frearse. Master class se uskuteční 12. listopadu 2010 od 16.00 hodin na FAMU, Smetanovo nábř. 2, Praha 1, v místnosti U1 (1. patro).

www.midpointcenter.eu

www.famu.cz