Tiskové zprávyRozhovoryAktuality
Tiskové zprávy   2012

méně

Filmová nadace RWE & Barrandov Studio zve do Karlových Varů na scenáristický workshop

V Praze dne 20. června - U příležitosti konání 47. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a vyhlášení vítězů první uzávěrky soutěže v roce 2012 uspořádá Filmová nadace RWE & Barrandov Studio scenáristický workshop.

Celodenní akce se bude konat ve čtvrtek 5. července 2012 ve zrekonstruované Becherově vile v Karlových Varech a zaměří se na profesionály i na širokou veřejnost. Pro vybrané účastníky je připravena dílna pod vedením scenáristy a dramaturga Petra Boka a režiséra a pedagoga Ivo Trajkova, kteří oba zasedají ve výboru nadace. Všem zájemcům a návštěvníkům festivalu bude určena otevřená přednáška o scenáristice a úskalích cesty scénáře k realizaci s názvem Scénář je řemeslo. Svou účast na přednášce přislíbil i režisér Jan Němec.

Filmová nadace RWE & Barrandov Studio navazuje na vzdělávací programy, které pořádala již v minulosti. „Chceme, aby se naše činnost neomezovala pouze na oceňování již hotových děl, ale aby přispěla i k literárnímu vzdělání mladých, nadějných autorů," prozradil Martin Chalupský, předseda správní rady a ředitel komunikace RWE Transgas. „Navážeme tak na odborný seminář, který jsme realizovali v roce 2010 v rámci Famufestu v Praze. Domnívám se, že právě toto je jedna z cest, která by mohla vést ke vzniku dalších kvalitních scénářů a filmových námětů a pomoci jejich autorům k úspěšné realizaci svých textů," dodal Chalupský.

Podrobné informace o nadaci jsou k dispozici na internetových stránkách www.filmovanadace.cz.

Scénáristický workshop a přednáška Filmové nadace RWE & Barrandov Studio

Místo konání: Becherova vila, ul. Krále Jiřího 1196/9, Karlovy Vary

Termín: čtvrtek 5. července 2012

Přednáška Scénář je řemeslo od 10:00 hod.

Scénáristický workshop od 14:00 hod.

Ceska televizePravo
RWE a.s.

posledních 10 dní
 pro zaslání žádostí do scénáristické soutěže.....více