Partneři nadaceVaše dary

Děkujeme všem dárcům za poskytnuté dary. Umožňují nám pomáhat talentovaným českým autorům filmových a televizních děl, jež by jinak možná nespatřila světlo televizních obrazovek či nikdy nepronikla na filmové plátno. Informace o konkrétním použití darovaných prostředků naleznete v sekci Podpořené projekty.

O hodnotu daru je možné snížit daňový základ pro výpočet daně z příjmů. U fyzických osob činí snížení daňového základu od roku 2014 maximálně 15 procent. Minimální úhrnná hodnota všech darů však musí ve zdaňovacím období přesáhnout 2 procenta ze základu daně anebo činit alespoň 1 000 Kč. Právnické osoby si mohou v úhrnu odečíst nejvýše 10 procent ze základu daně a hodnota daru musí být minimálně 2 000 Kč.

Pro účely odečtu poskytnutého daru uzavíráme s dárci jednoduchou darovací smlouvu nebo jim vystavíme potvrzení. Pro urychlení si jej mohou stáhnout, vyplnit a zaslat e-mailem na adresu info@filmovanadace.cz. V případě, že tuto možnost nemají, mohou nás kontaktovat na telefonním čísle + 420 602 702 319 a vše potřebné již zařídíme.

Dárci, kteří si nepřejí být uvedeni ve výroční zprávě v přehledu darů za příslušné období, by nám měli sdělit své přání e-mailem nebo v textovém avízu při provádění platby.

Číslo účtu nadace u České spořitelny je: 2192744379/0800, do textového aviza doporučujeme uvést jméno dárce a "dar".

Potvrzení o poskytnutí finančního daru (ke stáhnutí ve wordu i pdf)

Pravidla 2018
 - právě jsme zveřejnili podmínky a formuláře.....více

Pozvánka workshop -