Brutální vedro    v postprodukci  0. 0. 2023
Profil filmu
Filmova nadace_Raub_20200630_DSC2432.jpgFilmova nadace_Raub_20200630_DSC2435.jpgFilmova nadace_Raub_20200630_DSC2482.jpg
Z338A2717.jpgZ338A3145.jpgZfb profilova.jpg
Scénář filmu autora Alberta Hospodářského BRUTÁLNÍ VEDRO / Brutal heat byl podpořen nadací v kategorii Hvězda zítřka v roce 2020 částkou 200 000 Kč. Tisková zpráva o vyhlášení výsledků a informace o autorech a podpořených dílech je k dispozici na stránkách nadace v sekci Tiskové centrum.

Produkce se ujali Ondřej Lukeš, Lukáš Kokeš a Tomáš Hrubý za společnost nutprodukce. Koproducenty jsou FAMU a slovenský PUNKCHART FILMS. Výrobu filmu podpořil Státní fond kinematografie, slovenský Audiovizuálny fond, Magistrát města Pardubice a pardubický kraj.

Snímek bude režírovat sám autor scénáře. Dalšími tvůrci jsou např. dramaturg Vojtěch Mašek, kameraman Tomáš Uhlík, kostýmy vytvořila Helena Tavelová architektem je Matěj Sýkora, zvuk Václav Kopelec. Hlavní roli Vincka ztvární režisérův bratr Vincent Hospodářský. V dalších rolích vystoupí například Milan Mikulčík, Tereza Dočkalová, Petr Motloch a Marta Bačíková.

Natáčení probíhalo od konce července 2021 v Pardubicích, v Praze a okolí. Uvedení  filmu do kin se předpokládá v roce 2023. Distributorem je Artcam Films.

Obsah filmu
Originálně a syrově napsaný scénář vypráví současný generační příběh na pozadí konání jednoho mladého muže. Ten prožívá sérii nečekaných setkání, na první pohled vypadajících jako zacyklení náhod, pospojovaných však v pevnou výpověď o souvztažnosti všeho kolem nás. Cesta hlavní postavy svědčí o jakémsi obrození kolektivní duše, které přichází, když je nejhůř. Na jejím pozadí se tak dnešní generace přesvědčivě postuluje včetně všech kladů a záporů.

indiefilm.cz:

S originální variací na žánr road movie a zároveň silnou generační výpovědí přichází student katedry dokumentární tvorby na FAMU. Sleduje nelehký proces životních iniciací mladého hrdiny v době, kdy svět v nejistotě očekává potenciální katastrofu z vesmíru. Je těžké dospívat v době, kdy představy o zítřku a životním směřování nejsou zaručené, a tento pocit je výraznou limitou současné společnosti tváří v tvář mnohonásobným krizím. Oceněný scénář letního filmu s paralyzující atmosférou a obrodným směřováním precizně vykresluje ochromený stav světa a jeho nevšední narativní struktura přetváří zacykleně působící náhody ve výpověď o souvztažnosti všeho kolem nás. Nízkorozpočtový snímek je dokladem o ambicích studentů nevšedním způsobem přistupovat k reflexi současného společenského vývoje a spojit se k realizaci svých vizí ještě na půdě školy s cílevědomými producenty.

Výběr z článků
7. 7. 2022
filmneweurope.com – FNE at KVIFF 2022: Albert Hospodářský in Production with Czech/Slovak Road Film Brutal Heat

7. 7. 2022