Za účelem podpory tvůrčích osobností v oblasti literární přípravy české audiovizuální tvorby formou poskytnutí nadačnícho příspěvku organizuje nadace scenáristické soutěže, do kterých lze přihlásit literární díla – tzn. scénáře v kategorii literární příprava celovečerních hraných filmů – dosud nerealizovaný scénář.

Kterýkoliv scénář splňující podmínky soutěže je možné přihlásit do Hlavní kategorie (A). Do kategorie Hvězda zítřka (B) mohou své soutěžní scénáře přihlásit pouze autoři do 33 let, kteří dosud nemají realizovaný žádný scénář celovečerního hraného filmu. Kompletní přihláška se skládá z vyplněného formuláře žádosti pro zvolenou kategorii a díla tj. autorské explikace spojené se scénářem.

Termín ukončení příjmu žádostí je k 28. únoru každého kalendářního roku, soutěž se koná 1x ročně.  Příjem žádostí pro rok 2022 byl ukončen. Podrobná pravidla soutěže a formuláře žádosti pro uzávěrku k 28. 2. 2023 naleznete níže.

Výsledky jsou vyhlašovány obvykle v době konání Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Všechny zaregistrované účastníky soutěže budeme o vyhlášení výsledků informovat mailem a na našich stránkách zveřejníme tiskovou zprávu. V sekci Podpořené projekty naleznete přehled oceněných autorů a jejich děl.

Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků pro rok 2023:

ve formátu pdf

Formuláře žádosti pro rok 2023:

A pro Hlavní kategorii (ve formátu Word)

A pro Hlavní kategorii (ve formátu pdf)

B pro kategorii Hvězda zítřka (ve formátu Word)

B pro kategorii Hvězda zítřka (ve formátu pdf)

V případě dotazů nás kontaktujte na mailu: info@filmovanadace.cz.

Ceska televizePravo

nová výzva 2023
 vyhlášena.....více

fotografie vítězů 2022